Starta bolag i Gnosjöregionen

Tips för dig som vill starta bolag

2016-08-26

Det finns förstås otroligt mycket att tänka på då man vill starta bolag, till exempel en reklambyrå. Bara för att man har en intressant idé så betyder det inte att den kommer att bli lönsam i praktiken. Men efter att ha diskuterat saken och fått tummen upp av seriösa personer så kan det vara dags att faktiskt slå slag i saken och dra igång verksamheten.

Att starta bolag är vardagsmat för invånarna i Gnosjöregionen. Det har våra föräldrar gjort, och generationer innan dem. Vill du starta bolag i Gnosjöregionen är det enkelt. Så väl Almi, Science park och näringslivsbolagen har väl fungerande nätverk för detta.

Checklista

  1. En genomtänkt affärsplan
    För att du ska vara säker på att din plan verkligen kommer att fungera för dig så behöver du en affärsplan. Den här planen ska formuleras på ett sätt som gör den lätt att förstå. En affärsplan kan vara bra på så många olika sätt och vis. Den kan engagera till investeringar i ditt företag och den hjälper dig också att hålla rätt kurs då du drar igång din verksamhet.

  2. Kom igång snabbare
    När du väl är redo att ge järnet så är tiden dyrbar. Ett sätt att komma igång snabbare på är att köpa lagerbolag från tjänster som cbs.se som har aktiebolag som är redo att börja jobba med. Det här är vilande aktiebolag som inte har varit i bruk men som redan är registrerade hos Bolagsverket och som har organisationsnummer så att du omedelbart kan börja sälja.

  3. Sälj online
    Nätet är platsen att vara på då man vill synas och sälja mer, men nätet är en djungel för den som inte förstår hur marknadsföring online fungerar. Om du inte vill sätta dig in i SEO så är det klokt att ha en partner för detta syfte. På nätet så kan du snabbare nå dina existerande kunder och även göra det lättare för potentiella kunder att nå dig. Det är väl värt att satsa på en bra hemsida som byggs från grunden med rätt tänk vad gäller marknadsföring av dina tjänster och produkter.

  4. Nät-verka!
    Du har antagligen redan en massa kontakter som du inte är helt medveten om. En vän till en vän till en vän kan vara personen som kan leda till din första stora order. Med nätverk som Facebook och LinkedIn så kan man se till att hitta nya kontakter som egentligen är bekanta sedan tidigare. Det är också bra att nät-verka för att få tips och råd som gör att man kan driva bolaget på ett bättre sätt och det kan man ofta göra på event och mässor.

  5. Ge inte upp!
    Kom ihåg att det kan ta lite tid innan man får igång en verksamhet på riktigt. Det här ska du också kalkylera för då det kan ta tid innan dina inkomster täcker dina utgifter. Man måste ha tålamod för att lyckas med att starta bolag och här kan det vara bra att ta lite inspiration från andra som har kommit längre men som kommer ihåg hur motigt det kunde kännas i början. 

Starta reklambyrå

Ska du starta en reklambyrå kanske du inte alltid behöver så mycket maskiner. Ofta sitter värdet i bolaget i huvudet på de anställda. Det du kan tänka på är att ska man jobba med marknadsföring idag är det väldigt teknikintensivt. Och teknik har en förmåga att krångla en hel del. Och sådant som krånglar tar tid och det är fakturering av tid som du ska leva på. Det är lätt att lägga mycket tid på teknik som krånglar och blir det för mycket av den varan så får du i värsta fall likvidera ditt bolag, och det var ju inte tanken.

Vårt tips är att köpa ordentliga datorer, snabbt bredband och se till att ha ett gott samarbete med en lokal it-konsult.

Köp tid

Som nämnts så är det viktigt i ett företag där man säljer tid att inte lägga bort sin tid på sådant som kan undvikas. Du kostar ditt företag i runda slängar 200-500 kr/timme. Plus förlorad fakturering. Så kanske kan man säga att du kostar 1000-1500 kr/timme. Vårt råd är att köpa in de tjänster som går och fokusera helt och hållet på det som du är duktig på.

  • Gör inte allt själv. Bli duktig på det du ska hålla på med och leta upp samarbetspartners för andra uppgifter.
  • Köp in bokföring från en bokföringsbyrå som kan arbetet innan och utan och som dessutom kan ge tips och råd om hur andra företag löser liknande uppgifter som dyker upp hos dig.
  • Ha ett bra samarbete med en lokal it-konsult som kan ställa upp och hjälpa dig på kort varsel när tekniken krånglar.
  • Har du större skrivare och produktionsmaskiner som är affärskritiska och som bara måste fungera ska du ha ett SLA (service licence agreement) med kort inställelsetid.
  • Köp ett stabilt bredband från en stabil leverantör som erbjuder snabb och bra support. Välj inte det billigaste alternativet.

Hitta firmanamn

Att komma på ett bra firmanamn är inte så lätt som man kan tro. På sidan hitta-firmanamn.se får du smarta tips och goda råd.

Lycka till!


Etiketter:  Övrigt
Sidor:  Andra tokiga idéer

 Kontaktinfo

Happy Småland AB
0371 webb & reklam AB

Dalhemsgatan 4

333 30 Smålandsstenar

Telefon: 0371-31900

Kontakta oss

 Följ oss!

Skriv din e-adress här så får du ett mail när vi skriver något nytt.

Gör som 2907 andra.





Happy Småland AB 0371 webb & reklam AB
Dalhemsgatan 4
333 30 Smålandsstenar
Telefon: 0371-31900
www.0371.se