Dagvattenkassett

Dagvattenkassetter på nätet

2016-08-26

Plastinject Watersystem i Anderstorp vill använda internet för att få sina dagvattenkassetter mer kända för omvärlden. Det har vi på 0371 lovat att hjälpa till med. Vi bockar djupt och tackar för uppdraget.

Vad är då dagvattenkassetter för något? Här kommer svaret:

Dagvattenkassett - bild

Dagvattenkassett kallas även dagvattenmagasin eller fördröjningsmagasin 

 

Dagvattenkassetter räddar oss från översvämningskatastrofer

Du ställer bilen på parkeringen utanför köpcentrum och skyndar dig sedan in för att undvika att bli blöt då det har börjat regna ordentligt. Som mest kanske du tänker på att det kommer att bli bra lerigt då killarna ska spela match imorgon men du funderar inte ett ögonblick på om din bil är säker på parkeringen i regnet. Med dagvattenkasseter så tar vi parkeringar fria från vattensamlingar för givet.

Så fungerar dagvattenmagasin

Dagvattenmagasinen kallas även för fördröjningsmagasin och det ger en bra bild av vad det handlar om. När marken utsätts för stora mängder regnvatten på kort tid så kan det leda till översvämning helt enkelt för att vattnet inte hinner sjunka undan på ett naturligt sätt. Med dagvattenkassetter så leder man vattnet under marken och samlar upp det i magasin innan det förs vidare ut i naturen eller i avloppssystem.

Man kan bygga system med dagvattenmagasin som har kopplats ihop och som samarbetar för att på ett effektivt och smidigt vis få undan vatten som kommer plötsligt och i stora mängder. Det här är något som man kan göra privat på tomten såväl som i offentliga miljöer som parkeringsplatsen vid köpcentrum.

Ett exempel när dagvattenkassetter hade behövts var Torghuset i Smålandsstenar som för några år sedan blev tvugna att byta trägolvet i sin stora samlingssal efter några minuters skyfall mitt under semestern.

Privata dräneringslösningar

Även om det bara rör sig om en mindre översvämning vid ett privat hus så kan det här upplevas som en katastrof. Vattnet kan åsamka skador som bli mycket dyra att reparera. Innan regnet kommer så kan det vara klokt att se över husets dräneringssystem.

Många har äldre former av stenkistor som förvisso kan fungera bra men som inte är lika effektiva som moderna dagvattenkassetter som är mycket enkla att installera. Man behöver inte gräva djupt och dagvattenkassetterna är gjorda av plastmaterial som gör dem enkla att hantera. Det här gör det lättare att ta hand om dräneringen på tomten på ett riktigt bra sätt.

Hur man ska leda bort vattnet är en fråga som kan få lite olika svar beroende på var man bor. Ibland så kan det vara helt i sin ordning att koppla dagvattensystemet till det vanliga avloppssystemet, men ibland så undviker man detta då man vet att det kan leda till översvämningar då avloppssystemet inte klarar av det adderade vattenflödet.

Pluvimax är en slags tunnel och ett komplement till Plastinjects övriga dagvattenmagasin 

 

Offentliga miljöer

I offentliga miljöer så måste man använda sig av bra system för avrinning av överflödigt vatten. Om man inte gör det så kan en riktigt intensiv regnstorm leda till stora skador på egendom. Vi har ju sett att vädret kan bjuda på stora överraskningar så det råder inga tvivel om att man behöver bygga ut med dagvattenkassetter på många håll i landet. 

Även om ett fördröjningsmagasin kanske inte kan motverka en översvämning till 100 % så kan det ge den fördröjande effekt som krävs för att man ska hinna sätta folk och saker i säkerhet. Rent ekonomiskt så kan det här bli väldigt viktigt för ett samhälle och dess invånare.


 Sociala medier

 Kontaktinfo

0371 webb & reklam AB

Burserydsvägen 38

333 32 Smålandsstenar

Telefon: 0371-31900

Kontakta oss & karta

 Följ oss!

Skriv din e-adress här så får du ett mail när vi skriver något nytt.

Gör som 2907 andra.

0371 webb & reklam AB
Burserydsvägen 38
333 32 Smålandsstenar
Telefon: 0371-31900
www.0371.se