Hestra

Hestra är ett samhälle där man både är aktiv inom näringslivet samt inom idrott som bl.a utförsåkning och golf. 

Järnvägen går genom samhället och härifrån kan man enkelt ta sig både mot Kalmar eller mot Göteborg. Vill man inte åka tåg kan man ta bilen för strax utanför centrum går väg 26, den sk. Nissastigen. Under sommaren är vägen mycket trafikerad med turister som är väg till eller från västkusten mot inlandet.

Företagsanda

Företagsandan i orten är stor och här finns företag som HESTRA-Handsken, Hestra Inredningar, VIDA Hestra, Isaberg Rapid och här görs även Dahlin skjortan hos Heab. 

isaberg

 

Fritid & känd sportkommentator

1938 bildades Hestra SSK och samma år kördes den första slalomtävlingen. Idag har skidbacken och Isaberg Mountain Resort besökare inte bara av ortsbor och smålänningar utan hit kommer även både danska och tyska turister.

När det inte är vintersäsong så finns massor av andra aktiviteter att välja mellan. Här finns en höghöjdsbana och även fina mountainbikeleder nerför branterna, älgpark, kanoter och kajak, vandring och precis i närheten ligger Isabergs Golfklubb med två 18-hålsbanor.

I Hestra kan man ibland stöta ihop med Staffan Lindeborg som är en av våra mest kända sportkommentatorer både i radio och tv. Inte så sällan är han även med som moderator i olika företagssammanhang.

isaberg

 

Fakta Hestra

Invånare
Tätort: ca 1261 pers
Landsbygd: ca 597 pers
Registrerade företag: ca 300

Välkänt
HESTRA-Handsken
Isaberg Mountain Resort

Inlägg

Nya GnosjoRegion.se lanserad!

2018-08-30

Strax innan semestern smyglanserades nya GnosjoRegion.se. Nu kan du gå in och se den på riktigt. Hela portalen är byggd i 0371s nya plattform och vi är glada och stolta över att nu kunna visa upp nya  ...

Läs mer »

Isaberg

2010-03-03

En skidbacke mitt i Småland? Jo, det är sant. 1936 invigdes den första slalombacken och 2004 arrangerades Slalom-SM på Isaberg. På Isaberg finns idag ett flertal nedfarter för både nybörjare och avancerade åkare.  ...

Läs mer »
Isaberg

 Sociala medier

 Kontaktinfo

0371 webb & reklam AB

Burserydsvägen 38

333 32 Smålandsstenar

Telefon: 0371-31900

Kontakta oss & karta

 Följ oss!

Skriv din e-adress här så får du ett mail när vi skriver något nytt.

Gör som 2902 andra.

0371 webb & reklam AB
Burserydsvägen 38
333 32 Smålandsstenar
Telefon: 0371-31900
www.0371.se