Smålandsstenar

Smålandsstenar är ett aktivt industrisamhälle med många större företag och ett rikt kulturliv. Trakterna runt Smålandsstenar har flertusenåriga anor och samhället har fått sitt namn av de välkända domarringarna som du hittar i den norra delen av samhället.

Göstas, Torghuset och Maria

Det är många som känner till Göstas konditori i Smålandsstenar som funnits i urminnes tider. Även Torghuset med sin biograf och konsertlokal är vida känd i vår region. En annan stjärna på Smålandsstenars kändishimmel är Maria Rydqvist som åker längdskidor. Hon har gjort det så bra att hon har stakat sig in i Svenska skidlandslaget många gånger. VM medaljen i Falun 2015 gladde oss alla. Bra jobbat Maria!

göstas

 

Skiftande industri

Industriernas verksamhet är mer blandad än hos grannorterna. I Smålandsstenar tillverkas allt från plastpåsar och takstolar till ståltrappor och designade möbler i björk.

Weland-koncernen, EAB och Trioplast är tre stora och betydelsefulla företag för Smålandsstenar och Gislaveds kommun. Nämnas bör också Stolab som tillverkar vackra björkmöbler vilka du hittar i finare möbelaffärer.

stolab

 

Fakta Smålandsstenar

Invånare
Tätort: ca 4500 pers
Landsbygd: ca 800 pers
Registrerade företag: 400+

Välkänt
Göstas konditori
Torghuset
Maria Rydqvist
Domarringarna
EAB, Trioplast, Weland
..och 0371 såklart :-)

Blandade länkar
Torghuset
Maria Rydqvist

 Kontaktinfo

Happy Småland AB
0371 webb & reklam AB

Dalhemsgatan 4

333 30 Smålandsstenar

Telefon: 0371-31900

Kontakta ossHappy Småland AB 0371 webb & reklam AB
Dalhemsgatan 4
333 30 Smålandsstenar
Telefon: 0371-31900
www.0371.se