Annie Oliv - Miss Sweden, Miss World Europe

2007-12-01

Annie en av fem finalister
Den 1 december gick så äntligen den stora Miss World-tävlingen av stapeln på ön Sanya i Kina. 106 deltagare från lika många länder tävlade om att vinna den berömda titeln som Miss World 2007. Annie Oliv från Gislaved som representerade Sverige tog sig hela vägen till finalen och blev en av de fem som till slut hade chansen att vinna.

Efter en lång och nervös väntan fick 2 miljarder tv-tittare i 174 länder se Miss China ta på sig den vackra tiaran som bekräftade att Zi Lin ZHANG kommer att vara Miss World 2007 och Annie vann titeln Miss World Europe. Vi gratulerar Annie till en mycket hedrande titel. Grattis Annie! Bra jobbat.


Miss Sweden stöttar hembygdens företag

Hon är nyss fyllda 20 år och kommer från Gislaved, en liten ort i Smålands mörka skogar. Nu ringer tidningsfolk från hela världen som galningar och snart är hon en av stjärnorna i en gigantiskt tv-show med drygt 2 miljarder tittare. Kommer Annie att glömma oss här i Småland eller blir hon vår stolta ambassadör i den stora världen?

Förra året lämnade Annie Oliv Gislaved och flyttade till Göteborg. Och det har väl knappast undgått någon i vår lokala omgivning att Annie gått och blivit Miss Sweden. Nu undrar vi om Annie har blivit högfärdig och glömt oss här nere i Småland eller om hennes hjärta fortfarande slår för sin hembygd.

– Kära nån! utbrister Annie. Jag älskar det samhälle och den region jag är född och uppväxt i. Den har gett mig så otroligt mycket gott. Och jag har fortfarande kvar min familj och de flesta av mina vänner i Gislaved så jag är ofta hemma och hälsar på.

 

Lundåkerskolan och Gärdesskolan
– Jag är uppväxt i ett hus snett emot Lundåkerskolan och gick givetvis grundskolan på Lundåker. Sedan läste jag Natur-matte-data på Gärdesskolan.
– När jag flyttade till Göteborg läste jag ett år på Ballettakademin och nu jobbar jag som personlig assistent åt en handikappad kvinna vilket kan vara ganska tufft emellanåt men ger väldigt mycket tillbaka. Drömmen är att med tiden utbilda mig till mattelärare, säger Annie.

Allt från cello till konfirmation

– Jag var ganska aktiv under min uppväxt och har bland annat spelat cello i musikskolan sedan 5 års ålder. Musikskolan i Gislaved är förresten något som är otroligt bra och viktigt för barn och ungdomar, tycker Annie.

– Drill & Drumcorps, tennisklubben och Gymnastik-föreningen Vigör är andra klubbar och föreningar som jag varit med i och trivts jättebra. Sen var jag konfirmationsledare i Svenska kyrkan och så gick jag på Tonår i Missionskyrkan. Så jag fick motion både för kroppen och själen.

Fötterna på jorden
Annie berättar att hon på senare tid haft en del modelljobb och att uppdragen givetvis ökat dramatiskt i och med att hon först blev Miss Göteborg och nu Miss Sweden.
– Det är nästan skrämmande vad en titel och en vinst i ett tv-program kan göra. Innan var jag bara en enkel tjej från Gislaved som få kände till. Nu ringer tv och tidningar från hela världen och vill prata med mig, säger Annie och ser allmänt förvirrad ut.

– Men jag är fortfarande bara en enkel tjej från Gislaved och det hoppas jag att jag ska kunna förbli vad som än händer i framtiden. Fötterna på jorden är min stil, säger Annie och ler.

Ungdomsfestivalen i Smålandsstenar
Lördagen den 13 oktober var Annie med och höll i olika aktiviteter på den årligt återkommande Ungdomsfestivalen i Smålandsstenar.
– Jättekul att jag får vara med. En så stor tillställning för barn och ungdomar gör mig betydligt gladare än de flesta tidnings- och tv-inslag som jag är med i, säger Annie.

Reklam för bygdens företag
Samma dag som Annie är på Ungdomsfestivalen passar hon på att hjälpa några av Smålandsstenars företag med marknadsföringen.
– Det är kul att kunna ge något tillbaka till några av de företag som sett till att vår lilla del av Sverige är levande och aktiv. Michael Åstmar på 0371 webb & reklam AB är helt fantastisk och har på kort varsel lyckats hitta lokala företag som vill vara med och sponsra mig nu när jag åker till Kina för att tävla om Miss World-titeln, säger Annie.

Mycket välgörenhet

Miss World är enligt Annie egentligen inte någon skönhetstävling, utan en tävling där grundtanken är att bedriva välgörenhet.
– Det finns inga prispengar att hämta om man vinner. På så sätt skiljer sig Miss World från många andra tävlingar i denna bransch, även om alla säger att World peace och happy children är det viktigaste som finns, skrattar Annie.

– Visst underlättar det att vinna om man har ett bra utseende, men det är ännu viktigare att ha en stark personlighet och att man är en bra representant för sitt land. Men jag vet att de Skandivaniska tjejerna är väldigt omtyckta och brukar få ha livvakter dygnet runt.
Enligt Miss Worlds hemsida har tävlingen genom åren givit drygt 2.8 miljarder kronor till välgörande ändamål. Men på vilket sätt rent praktiskt bedrivs välgörenheten? Annie berättar:

– Innan den stora tävlingsdagen åker vi runt i Kina i en månad och medverkar i välgörenhetsgalor. Vad som händer efter tävlingen vet jag inte riktigt, men den som vinner fortsätter att resa omkring och samla ihop pengar till välgörenhet.

Tävling i Kina den 1 december
Den 1 december går tävlingen om Miss World-titeln av stapeln på ön Sanya i Kina. Vi önskar Annie lycka till och är stolta över att ha en så jordnära och härlig ambassadör från vår kommun i denna gigantiska gröt av tv-kameror, glitter och välgörenhet. Jag är säker på att hela Sverige (och speciellt vi här i Gislaveds kommun) håller tummarna för dig. Lycka till Annie!


 Kontaktinfo

Happy Småland AB
0371 webb & reklam AB

Dalhemsgatan 4

333 30 Smålandsstenar

Telefon: 0371-31900

Kontakta oss

 Följ oss!

Skriv din e-adress här så får du ett mail när vi skriver något nytt.

Gör som 2907 andra.

Happy Småland AB 0371 webb & reklam AB
Dalhemsgatan 4
333 30 Smålandsstenar
Telefon: 0371-31900
www.0371.se