sökmotoroptimering ger fler affärer

Fler förfrågningar med sökmotoroptimering

2015-09-20

Leverantörerna är eniga – sökmotoroptimering är en självklar väg till fler förfrågningar. I synnerhet när det gäller sällanköp och att nå nya marknader.

Kenneth Johansson, VD Braitrim, ser en väsentlig skillnad på förfrågningar sedan man började med sökmotoroptimering.
– Inte så att jag har någon statistik på det, men det har gjort skillnad. Väsentligt många fler har hört av sig och då ofta lite mindre företag och butiker. Man märker att de sitter hemma och googlar sent på kvällar och nätter, vi får in många förfrågningar vid den tiden, säger Kenneth.

När det gäller stora kunder och butikskedjor har man redan kontakt med de flesta.
– De kan vårt sortiment och vet vad vi kan göra. Men vi fick faktiskt in en förfrågan från en lite större kedja som hade hittat oss när man sökte på ”sammetshängare”.

Sökordsoptimering ger spinoff som i förlängningen kan utvecklas, säger Kenneth.

Lars Reinevik, fd. marknadsansvarig på AMV Anderstorps Mekaniska Verkstad, har köpt in sökordsoptimering externt och får rapporter månadsvis på utvalda sökord.
– Vi för också statistik på besöksfrekvens på vår hemsida. En hel del hittar till oss via nätet men vad det beror på exakt är ju svårt att
säga. Ibland har vi annonser ute, ibland hittar man oss via goda referenser men förhoppningsvis har också sökordsoptimeringen gjort att fler hittar oss, säger Lars.

Caroline Ståhlberg, marknadsassistent vid SMV Industrier berättar att man har beställt en bevakningstjänst på ett specifikt ord – excenterpressar – och får varje månad en lista på företag som sökt på ordet.

– Det blir sedan ett utgångsmaterial för våra säljare och är till hjälp för oss att nå ut. Dessutom har vi en engelskspråkig hemsida med sökord på engelska, och det har hjälpt oss att nå utanför Sveriges gränser. Bland annat fick vi en order till Australien tack vare detta, säger Caroline Ståhlberg.


Etiketter:
Sidor:

 Kontaktinfo

Happy Småland AB
0371 webb & reklam AB

Dalhemsgatan 4

333 30 Smålandsstenar

Telefon: 0371-31900

Kontakta oss

 Följ oss!

Skriv din e-adress här så får du ett mail när vi skriver något nytt.

Gör som 2907 andra.

Happy Småland AB 0371 webb & reklam AB
Dalhemsgatan 4
333 30 Smålandsstenar
Telefon: 0371-31900
www.0371.se